ANTI GLUCANE

25.10.2012 12:19

PREVENCIA - stimulácia a podpora imunitného systému

- PO OCHORENÍ - normalizácia poškodeného imunitného systému

- Aktívne koloidné beta - glukányANTIGLUCANE           

Balenie 600 g
Jedna dávka
Účinná látka v 1 dávke                                                          

24 dní
20 ml (25 g)
500 mg

Výživová hodnota
v 25 g (jedna dávka)

Energia
40 kcal/ 175 kJ

Proteín
<0,1 g

Sacharidy
10 g

Tuky
< 0,1 g

Koloidný Beta-glukán
500 mg

Vitamíny
v 25 g (jedna dávka)
ODD*

Vitamín C
45 mg
50%

Niacín
9 mg
50%

Vitamín E
5 mg
50%

Kyselina pantoténová
3 mg
50%

Vitamín B6
1 mg
50%

Vitamín B2
0,8 mg
50%

Vitamín B1
0,7 mg
50%

Kyselina folová
100 µg
50%

Biotín
75 µg
50%

Vitamín B12
0,5 µg
50%

Minerály
v 25 g (jedna dávka)
ODD*

Draslík K
43,7 mg
**

Horčík Mg
37,5 mg
12,50%

Sodík Na
18,75mg
**

Kalcium Ca
25 mg
3,10%


ODD* - odporučená denná dávka

Balenie: 600g

Výdatnosť balenia: 24 dní

Jedna dávka: 25 g

Nová generácia vysoko aktívneho koloidného beta-glukánu prírodného pôvodu z obilovín. Actiglucane Concentrate je výživový doplnok obsahujúci vysoko aktívny beta-glukán v koloidnej forme, z ktorého pripravíte chutný a zdravý nápoj. Je určený pre deti a dospelých vo forme nápoja.

ActiGlucane obsahuje až 500mg koloidného beta-glukánu v jednej dávke.

Zloženie: Invertný sirup (fruktóza 39-44%, glukóza 28-33%, maltóza 12-16%, trióza 2-8%,vyssie cukry 6-12%), actiglucane (zmes polysacharidov beta-glukánového typu z obilovín a zeleniny), voda, kyselina citrónová, citran draselný, citran sodný, fosforečnan vápenatý, aróma, sladidlo: cyklamát sodný, sacharinát sodný, neohesperidín DC, vitamínová zmes (kyselina askorbová, nikotínamid, d-alfa-tokoferol acetát, calcium-d-pantotenát, tiamín mononitrát, riboflavín, pyridoxín hydrochlorid, kyselina folová, biotín, kyanokobalamín), oxid horečnatý, stabilizátory: sorban draselný, benzoan sodný, farbivo: beta-karotén                                                                                                                                                                                                                                                                           BETA GLUKÁN :                                                                                                                                                                                                      

V posledných rokoch sa pozornosť sústredila na imunomodulačné látky prírodného pôvodu, ktoré sa nachádzajú v bunkových stenách obilnín, kvasiniek, niektorých baktérií a húb. Beta-(1,3/1,6)-D-glukán predstavuje štrukturálny polysacharid, ktorý stimuluje prirodzenú imunitnú odpoveď aktiváciou imunitného systému, najmä makrofágov, neutrofilných granulocytov a NK-buniek (natural killers).

Adsorpcia beta glukánov do organizmu sa uskutočňuje za pomoci enterocytov v črevnej sliznici, beta glukán transportovaný cez bunkové steny črevného traktu do lymfy. Tam dochádza k reakcii s imunitnými bunkami pomocou väzby na beta-glukánový receptor. Receptor sa nachádza na leukocytoch (monocyty, makrofágy) a lymfocytoch. Týmto dochádza k lokálnej aktivácii buniek, ale aj systematickej reakcii organizmu, vďaka čomu sa zvyšuje špecifická aj nešpecifická imunitná reakcia organizmu. Aktivované makrofágy zachytávajú a ničia cudzorodé látky v tele, ako sú napríklad baktérie, vírusy a parazity. Lymfocyty dokážu rozpoznať a ničiť nádorové bunky alebo bunky napadnuté vírusmi.

Ako molekula sa Beta-(1,3/1,6)-D-glukán intenzívne skúma asi 40 rokov. Výsledky z výskumu sa začali aplikovať v praxi iba posledných 10-tich rokoch. Okrem využitia v oblasti výživových doplnkov majú beta-glukány veľkú perspektívu ako adjuvans (prostriedok zosilujúci účinok) vo farmaceutickom priemysle, vo funkčných potravinách, v kozmetike a vo veterinárnej oblasti. Účinky glukánov boli predmetom celej rady štúdií s rôznym zameraním.

Beta glukány majú významný vplyv na funkčnosť imunitného systému, zvýšená imunita sa prejavuje v lepšej ochrane pred vírusmi, parazitmi, baktériami a pri záťaži organizmu fyzickým a psychickým stresom. Tiež aj pri prevencii a liečbe rakoviny. Okrem spomenutých imunomodulačných účinkov, znižuje beta-glukán hladinu cholesterolu, pomáha pri liečbe vysokého krvného tlaku, má pozitívny vplyv na rast probiotických kmeňov baktérií v črevnom trakte a zlepšuje profil krvných tukov.                                                                                                                                                                                                                                                   

PREVENCIA - stimulácia a podpora imunitného systému

- PO OCHORENÍ - normalizácia poškodeného imunitného systému

- Aktívne koloidné beta - glukány                      

Späť